Jelikož máte zájem využívat služeb našeho zpravodajského portálu, spočívající v možnosti přidávat příspěvky a diskutovat u jednotlivých článků a příspěvků, potřebujeme od Vás v určitých případech získat některé osobní údaje. Chceme, abyste věděli, že ochranu osobních údajů bereme velmi vážně a plníme veškeré povinnosti, které nám ukládají právní předpisy, mimo jiné nařízení EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) 2016/679 (dále jen „GDPR“), zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, příp. zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.

Společnost, která bude Vaše údaje uchovávat, se jmenuje Morava Dyje Media, s.r.o. Nové sady 988/2, 602 00 Brno. Naše společnost bude jediným správcem Vašich osobních údajů a bude kontrolovat, jak Vaše osobní údaje budou zpracovávány a pro jaké účely. Současně Vás chceme ujistit, že jsme přijali nezbytná technická a organizační opatření, aby Vaše údaje byly v bezpečí.

Kdo a jak tedy bude Vaše údaje zpracovávat a jaká máte práva?

1. Kontaktní údaje správce: Morava Dyje Media, s.r.o. Nové sady 988/2, 602 00 Brno 1, kontaktní email: info@zpravyzmoravy.cz

2. Pokud jste naším obchodním partnerem zpracováváme pouze osobní údaje, které nám poskytujete v souvislosti s uskutečněním naší vzájemné spolupráce. Jedná se zejména o jméno a příjmení, e-mailovou adresu, telefon a fakturační údaje. Osobní údaje jsou využívány zejména za účelem uzavření smlouvy, při jednáních a případně také při ukončení smlouvy a pro účely fakturace. Dále jsou využívány za účelem realizace předmětu vzájemné spolupráce, tedy předmětu smlouvy.

3. Pokud jste našim diskutujícím, při vytvoření Vašeho diskuzního účtu jste nám sdělili následující údaje:

  • Jméno a příjmení
  • Emailová adresa

Při používání našeho portálu od Vás dále získáme následující údaje, které rovněž mohou mít charakter osobních údajů:

  • IP adresa;

4. Účely zpracování a právní základ pro zpracování: Veškeré údaje, které jsme od Vás získali, jsou nezbytné pro to, abyste se mohli účastnit diskuzí na našem zpravodajském portálu nebo abychom vám mohli posílat náš newsletter. Proto jsme od Vás také nevyžadovali Váš explicitní souhlas, protože bez těchto údajů byste nemohli využívat této služby a samotná registrace je dostatečným právním základem pro zpracování Vašich údajů na níže uvedenou dobu. Účelem zpracování osobních údajů je identifikace účastníků diskuzí, nabídka reklamy, e-mailového newsletteru a zajištění kvality a bezpečnosti diskuzí;

5. Příjemci nebo kategorie příjemců osobních údajů: Příjemci Vašich osobních údajů budou pouze naši zaměstnanci nebo osoby, které jsou v obdobném vztahu k naší společnosti. Jedná se zejména o následující kategorie příjemců:

  • Adminstrátoři našeho internetového portálu;
  • Za podmínek uvedených v relevantních právních předpisech mohou být Vaše údaje předány příslušným orgánům veřejné správy.

Všechny tyto osoby jsou povinny k dodržování mlčenlivosti a přísných organizačních a technických opatření sloužících k zabezpečení Vašich osobních údajů;

6. Předávání osobních údajů do zahraničí: Vaše osobní údaje nebudou předávány do zahraničí;

7. Doba uložení osobních údajů: Vaše osobní údaje budou uloženy po dobu existence Vašeho uživatelského účtu.

8. Máte dále následující práva týkající se ochrany Vašich osobních údajů:

  • Máte právo požadovat od nás přístup k osobním údajům týkajícím se Vás jako subjektu údajů, máte právo na jejich opravu;
  • Máte právo na výmaz veškerých osobních údajů, které zpracováváme v případě, že již je nebudeme potřebovat nebo pokud pozbudeme právní základ pro jejich zpracování;
  • Máte popřípadě právo na omezení zpracování, a to v následujících případech:
    • jestliže popíráte přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit;
    • zpracování je protiprávní a subjekt údajů – tedy Vy odmítáte výmaz osobních údajů a místo toho žádáte o omezení jejich použití;
    • jestliže jste již vznesl námitku proti zpracování v případě zpracování v oprávněném zájmu správce či třetích osob, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody správce převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.
  • Máte právo vznést námitku proti zpracování ve specifických případech uvedených v čl. 21 GDPR;
  • Máte právo podat stížnost u dozorového úřadu, a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dochází k porušení GDPR. Stížnost můžete podat u dozorového úřadu, kterým je „Úřad pro ochranu osobních údajů” – https://www.uoou.cz/;
  • Vzhledem k tomu, že zpracování Vašich údajů probíhá automatizovaně, máte právo na přenositelnost údajů, je-li to technicky proveditelné;
  • Máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování, včetně profilování, které pro Vás má právní účinky nebo se Vás obdobným způsobem významně dotýká, ledaže je takové rozhodnutí založeno na základě výjimky uvedené v čl. 22 GDPR.

9. Export dat: Z důvodu přenositelnosti údajů máte možnost požádat o zaslání dat, která jste zadali při vytvoření Vašeho diskuzního účtu a která zpracováváme. S žádostí o export těchto informací nás kontaktujte na kontaktním emailu: info@incorp.media. Vzhledem k nutnosti prokázání totožnosti posílejte žádost vždy z emailové adresy, která je přiřazena k Vašemu účtu, tedy z níž jste registraci provedli.

10. Smazání diskuzního účtu: Nemáte-li nadále zájem nadále diskutovat u jednotlivých článků a příspěvků, máte možnost požádat o smazání diskuzního účtu. S žádostí o jeho deaktivaci nás kontaktujte na kontaktním emailu: info@zpravyzmoravy.cz . Vzhledem k nutnosti prokázání totožnosti posílejte žádost vždy z emailové adresy, která je přiřazena k Vašemu účtu, tedy z níž jste registraci provedli. K úplnému smazání dat, která jste zadali při vytvoření Vašeho diskuzního účtu a která zpracováváme, dojde po 30 dnech od deaktivace účtu.

11. Vaše osobní údaje můžeme zpracovávat jak na základě uděleného souhlasu, tak na základě našeho oprávněného zájmu (zejména zpracování za účelem přímého marketingu). Můžeme také zpracovávat Vaše osobní údaje bez Vašeho souhlas v rámci plnění povinností vyplývající pro nás ze zákona.      

Cookies používané na webech vydavatelství Morava Dyje Media s.r.o.

Co jsou cookies?

V souladu s ustanovením § 89 zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích, Vás tímto informujeme, že naše servery využívají pro svoji činnost tzv. cookies. Cookies běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů, ukládají se do nich uživatelské předvolby apod. a zjednodušují tak používání webů.

Cookies se ukládají na straně klienta (uživatele) jako krátké textové soubory. Jsou důležité například ke sledování počtu návštěvníků na stránce či k ochraně Vašich dat, ale neslouží k získávání jakýchkoli citlivých osobních údajů. Data z cookies uchováváme výlučně ve formě anonymních uživatelských ID kódů. 

Cookies neznamenají žádné nebezpečí pro počítač jako takový. Přesto mají cookies význam pro ochranu soukromí. Navštívený web si totiž může ukládat do cookies jakékoliv informace, kteréo návštěvníkovi zjistí a může tak postupně zjišťovat zájmy konkrétního návštěvníka. V žádném případě však nelze cookies použít pro zjištění totožnosti návštěvníků.

Jak cookies používáme?

Na našich webových stránkách používáme čtyři kategorie souborů cookies

Cílené soubory cookie: Tyto soubory cookie mohou na naší stránce nastavovat partneři z reklamy. Mohou je používat na vytváření profilů o vašich zájmech a podle nich vám zobrazovat reklamy i na jiných stránkách. Neukládají ale vaše osobní informace přímo, nýbrž přes jedinečné identifikátory prohlížeče a internetového zařízení.

Nezbytné soubory cookie: Jsou nezbytné k tomu, aby web fungoval, takže není možné je vypnout. Většinou jsou nastavené jako odezva na akce, které jste provedli, jako je požadavek služeb týkajících se bezpečnostních nastavení, přihlašování, vyplňování formulářů atp. Prohlížeč můžete nastavit tak, aby blokoval soubory cookie nebo o nich posílal upozornění. Mějte na paměti, že některé stránky bez těchto souborů nebudou fungovat. Tyto soubory cookie neukládají žádně osobní identifikovatelné informace.

Soubory cookie pro zvýšení výkonu: Pomáhají sledovat počet návštěvníků a také z jakého zdroje provoz pochází, což nám umožňuje zlepšovat výkon stránky. Můžeme s nimi určovat, které stránky jsou nejoblíbenější a které nejsou oblíbené, a také sledovat, jakým způsobem se návštěvníci na webu pohybují. Všechny informace, které soubory cookie shromažďují, jsou souhrnné a anonymní. 

Soubory cookie pro lepší funkčnost: S těmito soubory cookie je stránka výkonnější a osobnější. Můžeme je nastavovat my nebo poskytovatelé třetí strany, jejichž služby na stránkách používáme. 

Cookies používáme

  • k zjištění, jakým způsobem naši návštěvníci užívají tuto webovou stránku, ale i abychom porozuměli preferencím našich zákazníků;
  • k měření (reporty), nebo pro zlepšení cílení reklam a zpříjemnění online zkušenosti;
  • k uložení osobních nastavení uživatele, uložení registračních informací a k zabezpečení;
  • ke statistickému zaznamenání a měření návštěvnosti nástrojem Google Analytics (více informací najdete zde);
  • k reklamním účelům (některé cookies vytvářejí inzertní systémy, kteří zjišťují, kolik lidí vidělo určitou reklamu a k výběru reklam podle relevance. Na některých stránkách využíváme pro umístění reklamy systémy třetích stran, např. systém Google, Facebook, MGID, Sklik společnosti Seznam.cz, Adform. Tyto reklamní systémy mají často své zásady ochrany osobních údajů a odpovídají za jejich zpracování. 

Cookies nikdy nepoužíváme k získání informací, které by vedly k odhalení vaší identity, ani ke zjištění informací týkajících se Vašeho soukromého života. Prostřednictvím této webové stránky mohou s využitím cookies shromažďovat informace také třetí strany.

Pravidla reklamních systémů a reklamních partnerů

Google – více informací naleznete zde
Google Analytics – více informací naleznete zde
Sklik – více informací naleznete zde
Strossle – více informací naleznete zde

Jak zkontrolovat nastavení cookies v různých prohlížečích

Standardní webové prohlížeče (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome apod.) podporují správu cookies. V rámci nastavení prohlížečů můžete jednotlivé cookie ručně mazat, blokovat či zcela zakázat jejich použití, lze je také blokovat nebo povolit jen pro jednotlivé internetové stránky. Pro detailnější informace prosím použijte nápovědu Vašeho prohlížeče.

Chrome: zde
Opera: zde
Firefox: zde
Internet Explorer: zde
Edge: zde
Safari: zde

V případě jakýchkoliv dotazů či připomínek nás můžete kontaktovat na e-mailové adrese info(@)zpravyzmoravy.cz