Zelené pivo bude, hlásí Pivovar Litovel. Nabízí rozvoz beček

Litovelský sládek Petr Kostelecký

Příchod jara a blížící se velikonoční svátky oslaví litovelský pivovar svým zeleným speciálem Patrik i letos. Navázal na loňský nápad stočit jej do pětilitrových soudků, aby si lidé mohli toto čepované pivo vychutnat v době koronavirové v klidu domova. Pro okolí také Pivovar Litovel nabízí rozvoz.

 „Do hospod si na čepované jen tak nezajdeme, přesto jsme se rozhodli, že nepřerušíme tradici a Patrika uvaříme i letos. A že ho opět stočíme do pětilitrových soudků, které jsme vyzkoušeli v loňském roce a lidé o ně měli velký zájem,“ říká ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček. 

Soudky budou k dispozici v pivovarské prodejně, ale také až do vyprodání zásob v maloobchodních a velkoobchodních sítích a prodejnách či v některých hospodách s prodejem přes okýnko. Pro restaurace, které mají jídlo se sebou, stočil pivovar Patrika i do patnáctilitrových a třicetilitrových sudů.

Zelené pivo až k domovním dveřím

Pro Litovel a okolí navíc nabízí rozvoz až domů. „Patrika v soudku dovezeme lidem na objednání u nás v Litovli, městech Uničov, Šternberk, Mohelnice, Konice či Olomouc. Při objednávce nad 10 kusů pak v okruhu 30 kilometrů od nás,“ vysvětluje Lumír Hyneček.

V Litovli tento speciál poprvé uvařili v roce 2014, chtěli tehdy přijít s alternativou k zeleným pivům. Cílem bylo, aby byla novinka čistě přírodní. „Základem piva Patrik je náš nefiltrovaný ležák, který jsme obohatili o pečlivě vybrané bylinky, jejichž poměr je u nás střeženým tajemstvím,“ dodává litovelský sládek Petr Kostelecký.

Litovelský pivovar

Pivovar Litovel zahájil provoz v roce 1893 jako Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Portfolio Pivovaru Litovel tvoří piva vařená tradičními postupy na předem danou stupňovitost, otevřeným kvašením a dlouhým dozráváním v ležáckém sklepě. Zaměřuje se také na pivní speciály pro různé příležitosti či pivní mixy. Mezi oblíbená pivní druhy z Litovelu patří světlé výčepní pivo Moravan.

Zdroj a foto: Pivovar Litovel

Doporučujeme


Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*